Jadłospis
TYDZIEŃ od 29.04 – 03.05.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, pomidor, sałata, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie: jabłko |
Zupa: brukselkowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: placki ziemniaczane z marchewką i jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Chleb graham i żytni z masłem, pasztet z królika, pomidor, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną |
WTOREK |
I śniadanie: chałka z masłem i dżemem owocowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, jabłko
II śniadanie: marchewka |
Zupa: pomidorowa z makaronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Bułka weka z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem |
ŚRODA |
|
PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE |
|
CZWARTEK |
|
PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE |
|
PIĄTEK |
|
PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE
|
|
TYDZIEŃ od 06.05 – 10.05.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, parówki z szynki, ketchup, herbata owocowa z miodem, marchewka do pochrupania
II śniadanie: banan |
Zupa: fasolowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: naleśniki z dżemem malinowym 100% i serem białym twarogowym chudym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Bułka weka z masłem, pasta z ciecierzycy z jajkiem gotowanym i pomidorami, herbata z miodem i cytryną |
WTOREK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony, kakao decomoreno z miodem
II śniadanie: jabłko
|
Zupa: kapuśniak z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: pulpety z indyka w sosie koperkowym, kasza pęczak, marchewka gotowana z groszkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane |
ŚRODA |
I śniadanie: chałka z masłem, miodem i dżemem owocowym 100%, szklanka mleka, mini marchewka do pochrupania
II śniadanie: kiwi |
Zupa: brokułowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: spaghetti z sosem bolońskim, makaron pełnoziarnisty i makaron durum, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Chleb graham i żytni z masłem, pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną, porem i jajkiem gotowanym, herbata owocowa z miodem |
CZWARTEK |
I śniadanie: bułka weka z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa inka z miodem
II śniadanie: gruszka |
Zupa: barszcz czerwony z czerwoną fasolką i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kotlet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Budyń waniliowy z rodzynkami |
PIĄTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser biały chudy z pomidorkiem koktajlowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi
II śniadanie: marchewka |
Zupa: rosół z makaronem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.
II danie: paluszki rybne z fileta mintaja, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Galaretka z truskawkami, biszkopty |