Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Sobota, 2024-05-04

Imieniny: Floriana, Michała

Kartka z kalendarza

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1290414
  • Do końca roku: 241 dni
  • Do wakacji: 48 dni


Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

 

TYDZIEŃ od 29.04 – 03.05.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, pomidor, sałata, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną

 

II śniadanie: jabłko

 

Zupa: brukselkowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: placki ziemniaczane z marchewką i jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Chleb graham i żytni z masłem, pasztet z królika, pomidor, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną

WTOREK

 

I śniadanie: chałka z masłem i dżemem owocowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,

jabłko

 

II śniadanie: marchewka

 

Zupa: pomidorowa z makaronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Bułka weka z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem

ŚRODA

 

 

 

 

PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE

 

CZWARTEK

 

 

 

 

 

 

PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE

 

PIĄTEK

 

 

 

 

PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE

 

 

 

 

 



TYDZIEŃ od 06.05 – 10.05.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, parówki z szynki, ketchup, herbata owocowa z miodem,

marchewka do pochrupania

 

II śniadanie: banan

 

Zupa: fasolowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: naleśniki z dżemem malinowym 100% i serem białym twarogowym chudym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Bułka weka z masłem, pasta z ciecierzycy z jajkiem gotowanym i pomidorami, herbata z miodem i cytryną

WTOREK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony, kakao decomoreno z miodem

 

II śniadanie: jabłko

 

 

Zupa: kapuśniak z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: pulpety z indyka w sosie koperkowym, kasza pęczak, marchewka gotowana z groszkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane

ŚRODA

 

I śniadanie: chałka z masłem, miodem i dżemem owocowym 100%, szklanka mleka, mini marchewka do pochrupania

 

 

II śniadanie: kiwi

 

Zupa: brokułowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

II danie: spaghetti z sosem bolońskim, makaron pełnoziarnisty i makaron durum, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Chleb graham i żytni z masłem, pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną, porem i jajkiem gotowanym, herbata owocowa z miodem

CZWARTEK

 

I śniadanie: bułka weka z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, rzodkiewka,

kawa zbożowa inka z miodem

 

 

II śniadanie: gruszka

 

Zupa: barszcz czerwony z czerwoną fasolką i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kotlet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Budyń waniliowy z rodzynkami

PIĄTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser biały chudy z pomidorkiem koktajlowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

 

II śniadanie: marchewka

 

Zupa: rosół z makaronem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

II danie: paluszki rybne z fileta mintaja, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Galaretka z truskawkami, biszkopty