Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Sobota, 2024-05-18

Imieniny: Alicji, Edwina

Kartka z kalendarza

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1299145
  • Do końca roku: 227 dni
  • Do wakacji: 34 dni


Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

TYDZIEŃ od 13.05– 17.05.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i pomidorem, herbata z miodem i cytryną

 

 

II śniadanie: papryka czerwona

 

Zupa: krupnik z ziemniakami i kaszą jęczmienną perłową na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: makaron z serem białym twarogowym chudym, jabłko, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Bułka weka z masłem, polędwica sopocka, pomidor, rzodkiewka, sok owocowy

WTOREK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi i rodzynkami

 

 

II śniadanie: banan/ jabłko

 

Zupa: z czerwonej soczewicy i papryki z ziemniakami na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: indyk duszony, ryż brązowy, groszek z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Ciasto domowe, herbata owocowa z miodem,

kiwi

 

ŚRODA

 

I śniadanie: bułka weka z masłem, krakowska, sałata, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek, kawa zbożowa inka z miodem

 

II śniadanie: marchewka

 

Zupa: neapolitańska z makaronem wstążki na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kluski z mięsem, surówka z marchewki i pora, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Kisiel malinowy, jabłko

CZWARTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser biały twarogowy chudy z rzodkiewką i pomidorem, kakao decomoreno z miodem

 

II śniadanie: winogron/ jabłko

 

Zupa: szpinakowa z ryżem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, surówka z buraczków czerwonych, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Chleb graham i żytni z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem

PIĄTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica drobiowa, sałata, pomidor, jajko gotowane, szklanka mleka

 

 

II śniadanie: banan/ kiwi

 

Zupa: grysikowa z bukietem warzyw na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

II danie: kotlet rybny z marchewką, ziemniaki, ogórek kiszony w słupkach, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Galaretka owocowa, biszkopty, borówka











TYDZIEŃ od 20.05 – 24.05.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie chleb graham i żytni z masłem, szynka wiejska, ser żółty, pomidor, herbata z miodem i cytryną

 

II śniadanie: jabłko/ banan

 

Zupa: jarzynowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: ryż z koktajlem truskawkowym na jogurcie naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Chleb graham i żytni z masłem, tuńczyk z ogórkiem, papryką czerwoną, porem, czosnkiem, herbata owocowa z miodem

WTOREK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser mozzarella, pomidor, szczypiorek, szklanka mleka

 

 

 

II śniadanie: kiwi

 

 

Zupa: pomidorowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z porem i dresingiem z jogurtu naturalnego, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, borówki

ŚRODA

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, kakao decomoreno z miodem

 

II śniadanie: papryka czerwona

 

Zupa: grochowa z ziemniakami na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: pierogi ze śmietaną, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Bułka weka z masłem, dżem owocowy 100%, herbata z miodem i cytryną

CZWARTEK

 

I śniadanie: chałka z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, papryka do pochrupania

 

 

II śniadanie: kiwi/ borówka

 

Zupa: ogórkowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: pierś z kurczaka duszona z marchewką i brokułem, kasza jęczmienna pęczak, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Shake truskawkowo- bananowy, chrupki kukurydziane

PIĄTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa inka z miodem

 

II śniadanie: banan

 

Zupa: krem z białych warzyw z ziemniakami i kukurydzą na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

II danie: łazanki, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Bułka weka z masłem, pasztet z królika, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną



TYDZIEŃ od 29.04 – 03.05.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, pomidor, sałata, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną

 

II śniadanie: jabłko

 

Zupa: brukselkowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: placki ziemniaczane z marchewką i jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Chleb graham i żytni z masłem, pasztet z królika, pomidor, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną

WTOREK

 

I śniadanie: chałka z masłem i dżemem owocowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,

jabłko

 

II śniadanie: marchewka

 

Zupa: pomidorowa z makaronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Bułka weka z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem

ŚRODA

 

 

 

 

PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE

 

CZWARTEK

 

 

 

 

 

 

PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE

 

PIĄTEK

 

 

 

 

PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE

 

 

 

 

 



TYDZIEŃ od 06.05 – 10.05.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, parówki z szynki, ketchup, herbata owocowa z miodem,

marchewka do pochrupania

 

II śniadanie: banan

 

Zupa: fasolowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: naleśniki z dżemem malinowym 100% i serem białym twarogowym chudym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Bułka weka z masłem, pasta z ciecierzycy z jajkiem gotowanym i pomidorami, herbata z miodem i cytryną

WTOREK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony, kakao decomoreno z miodem

 

II śniadanie: jabłko

 

 

Zupa: kapuśniak z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: pulpety z indyka w sosie koperkowym, kasza pęczak, marchewka gotowana z groszkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane

ŚRODA

 

I śniadanie: chałka z masłem, miodem i dżemem owocowym 100%, szklanka mleka, mini marchewka do pochrupania

 

 

II śniadanie: kiwi

 

Zupa: brokułowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

II danie: spaghetti z sosem bolońskim, makaron pełnoziarnisty i makaron durum, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Chleb graham i żytni z masłem, pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną, porem i jajkiem gotowanym, herbata owocowa z miodem

CZWARTEK

 

I śniadanie: bułka weka z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, rzodkiewka,

kawa zbożowa inka z miodem

 

 

II śniadanie: gruszka

 

Zupa: barszcz czerwony z czerwoną fasolką i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kotlet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Budyń waniliowy z rodzynkami

PIĄTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser biały chudy z pomidorkiem koktajlowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

 

II śniadanie: marchewka

 

Zupa: rosół z makaronem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

II danie: paluszki rybne z fileta mintaja, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Galaretka z truskawkami, biszkopty