Jadłospis
TYDZIEŃ od 13.05– 17.05.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i pomidorem, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie: papryka czerwona |
Zupa: krupnik z ziemniakami i kaszą jęczmienną perłową na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: makaron z serem białym twarogowym chudym, jabłko, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Bułka weka z masłem, polędwica sopocka, pomidor, rzodkiewka, sok owocowy |
WTOREK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi i rodzynkami
II śniadanie: banan/ jabłko |
Zupa: z czerwonej soczewicy i papryki z ziemniakami na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: indyk duszony, ryż brązowy, groszek z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Ciasto domowe, herbata owocowa z miodem, kiwi
|
ŚRODA |
I śniadanie: bułka weka z masłem, krakowska, sałata, ser żółty, ogórek zielony, szczypiorek, kawa zbożowa inka z miodem
II śniadanie: marchewka |
Zupa: neapolitańska z makaronem wstążki na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kluski z mięsem, surówka z marchewki i pora, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Kisiel malinowy, jabłko |
CZWARTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser biały twarogowy chudy z rzodkiewką i pomidorem, kakao decomoreno z miodem
II śniadanie: winogron/ jabłko |
Zupa: szpinakowa z ryżem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, surówka z buraczków czerwonych, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Chleb graham i żytni z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem |
PIĄTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica drobiowa, sałata, pomidor, jajko gotowane, szklanka mleka
II śniadanie: banan/ kiwi |
Zupa: grysikowa z bukietem warzyw na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.
II danie: kotlet rybny z marchewką, ziemniaki, ogórek kiszony w słupkach, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Galaretka owocowa, biszkopty, borówka |
TYDZIEŃ od 20.05 – 24.05.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie chleb graham i żytni z masłem, szynka wiejska, ser żółty, pomidor, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie: jabłko/ banan |
Zupa: jarzynowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: ryż z koktajlem truskawkowym na jogurcie naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Chleb graham i żytni z masłem, tuńczyk z ogórkiem, papryką czerwoną, porem, czosnkiem, herbata owocowa z miodem |
WTOREK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser mozzarella, pomidor, szczypiorek, szklanka mleka
II śniadanie: kiwi
|
Zupa: pomidorowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty z porem i dresingiem z jogurtu naturalnego, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, borówki |
ŚRODA |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, pomidor, ogórek zielony, kakao decomoreno z miodem
II śniadanie: papryka czerwona |
Zupa: grochowa z ziemniakami na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: pierogi ze śmietaną, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Bułka weka z masłem, dżem owocowy 100%, herbata z miodem i cytryną |
CZWARTEK |
I śniadanie: chałka z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, papryka do pochrupania
II śniadanie: kiwi/ borówka |
Zupa: ogórkowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: pierś z kurczaka duszona z marchewką i brokułem, kasza jęczmienna pęczak, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Shake truskawkowo- bananowy, chrupki kukurydziane |
PIĄTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa inka z miodem
II śniadanie: banan |
Zupa: krem z białych warzyw z ziemniakami i kukurydzą na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.
II danie: łazanki, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Bułka weka z masłem, pasztet z królika, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną |
TYDZIEŃ od 29.04 – 03.05.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, pomidor, sałata, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie: jabłko |
Zupa: brukselkowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: placki ziemniaczane z marchewką i jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Chleb graham i żytni z masłem, pasztet z królika, pomidor, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną |
WTOREK |
I śniadanie: chałka z masłem i dżemem owocowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, jabłko
II śniadanie: marchewka |
Zupa: pomidorowa z makaronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Bułka weka z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem |
ŚRODA |
|
PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE |
|
CZWARTEK |
|
PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE |
|
PIĄTEK |
|
PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE
|
|
TYDZIEŃ od 06.05 – 10.05.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, parówki z szynki, ketchup, herbata owocowa z miodem, marchewka do pochrupania
II śniadanie: banan |
Zupa: fasolowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: naleśniki z dżemem malinowym 100% i serem białym twarogowym chudym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Bułka weka z masłem, pasta z ciecierzycy z jajkiem gotowanym i pomidorami, herbata z miodem i cytryną |
WTOREK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony, kakao decomoreno z miodem
II śniadanie: jabłko
|
Zupa: kapuśniak z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: pulpety z indyka w sosie koperkowym, kasza pęczak, marchewka gotowana z groszkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Jogurt naturalny z truskawkami, chrupki kukurydziane |
ŚRODA |
I śniadanie: chałka z masłem, miodem i dżemem owocowym 100%, szklanka mleka, mini marchewka do pochrupania
II śniadanie: kiwi |
Zupa: brokułowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: spaghetti z sosem bolońskim, makaron pełnoziarnisty i makaron durum, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Chleb graham i żytni z masłem, pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną, porem i jajkiem gotowanym, herbata owocowa z miodem |
CZWARTEK |
I śniadanie: bułka weka z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, rzodkiewka, kawa zbożowa inka z miodem
II śniadanie: gruszka |
Zupa: barszcz czerwony z czerwoną fasolką i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kotlet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Budyń waniliowy z rodzynkami |
PIĄTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser biały chudy z pomidorkiem koktajlowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi
II śniadanie: marchewka |
Zupa: rosół z makaronem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.
II danie: paluszki rybne z fileta mintaja, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Galaretka z truskawkami, biszkopty |