Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Kalendarium

Piątek, 2024-04-26

Imieniny: Marii, Marzeny

Kartka z kalendarza

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 1287603
  • Do końca roku: 249 dni
  • Do wakacji: 56 dni


Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis



TYDZIEŃ od 15.04 – 19.04.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, porem, papryką czerwoną, herbata z miodem i cytryną

 

II śniadanie: morele suszone

 

Zupa: brokułowa z ziemniakami na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: ryż z koktajlem jagodowym na jogurcie naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Bułka weka z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, herbata owocowa z miodem

WTOREK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, szklanka mleka,

papryka czerwona do pochrupania

 

II śniadanie: marchewka

 

Zupa: pomidorowa z makaronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: pierś z indyka duszona z warzywami, ziemniaki, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Kisiel malinowy, rodzynki

 

ŚRODA

 

I śniadanie: chałka z masłem i dżemem owocowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

 

II śniadanie: kiwi

 

 

 

 

Zupa: grochowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: pierogi ze śmietaną, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek jabłka.

 

Chleb graham i żytni z masłem, pasztet z królika z papryką czerwoną i pomidorem, herbata z miodem i cytryną

CZWARTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser żółty, pomidor, sałata, kakao decomoreno z miodem

 

 

II śniadanie: banan

 

Zupa: ogórkowa z ryżem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty białej z marchewka i porem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Shake truskawkowo- bananowy na jogurcie naturalnym

PIĄTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, serek biały twarogowy chudy z ogórkiem zielonym, kawa zbożowa inka z miodem

 

II śniadanie: jabłko

 

Zupa: neapolitańska z makaronem wstążki na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

II danie: kotlet rybny z marchewką, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Ciasto marchewkowe, herbata z miodem i cytryną















TYDZIEŃ od 22.04 – 26.04.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie: bułka weka z masłem, pasztet z królika, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną

 

 

II śniadanie: papryka

 

Zupa: jarzynowa ze świeżą pietruszką i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: makaron z jabłkiem prażonym, cynamonem i jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Chleb graham i żytni z masłem, szynka, sałata, pomidor, herbata owocowa z miodem

 

WTOREK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa inka z miodem,

mini marchewka do pochrupania

 

II śniadanie: jabłko

 

 

Zupa: szpinakowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kotlet mielony, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Budyń czekoladowy z bananem i borówkami

ŚRODA

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, serek twarogowy chudy ze szczypiorkiem, kakao decomoreno z miodem

 

II śniadanie: marchewka mini

 

Zupa: kalafiorowa z makaronem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kluski śląskie z gulaszem z łopatki, buraczki czerwone, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Galaretka owocowa z truskawką, wafel ryżowy

 

 

 

CZWARTEK

 

I śniadanie: chałka z masłem i dżemem owocowym 100%, zupa mleczna z makaronem gwiazdki,

papryka czerwona do pochrupania

 

 

II śniadanie: kiwi

 

Zupa: barszcz biały z jajkiem i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką czerwoną, kukurydzą, szczypiorkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Chleb graham i żytni z masłem, pasta jajeczna z pomidorem i szczypiorkiem, herbata owocowa z miodem

PIĄTEK

 

I śniadanie: bułka weka z masłem, polędwica sopocka, jajko gotowane, ogórek zielony, sałata, szklanka mleka

 

II śniadanie: banan

 

Zupa: z zielonym groszkiem i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

II danie: placuszki amerykańskie z sosem truskawkowym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Chleb graham i żytni z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem



 

TYDZIEŃ od 02.04 – 05.04.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

 

 

 

 

PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE

 

 

WTOREK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, parówki z szynki, ketchup, marchewka do pochrupania, herbata z miodem i cytryną

 

II śniadanie: banan

 

Zupa: rosół z makaronem nitki na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: placki ziemniaczane z marchewką i jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Chałka z masłem i dżemem owocowym 100%, herbata z miodem i cytryną,

papryka czerwona

 

ŚRODA

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, sałata, herbata owocowa z miodem

 

 

 

II śniadanie: kiwi

 

Zupa: brukselkowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: kluski z serem białym twarogowym chudym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Bułka weka z masłem, ser żółty, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z miodem i cytryną

CZWARTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser biały twarogowy chudy, pomidor, rzodkiewka, kakao decomoreno z miodem

 

 

II śniadanie: papryka żółta

 

Zupa: pomidorowa z makronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, pomidorem, kukurydzą, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Galaretka owocowa,

borówka, biszkopty

 

PIĄTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

 

 

II śniadanie: jabłko

 

Zupa: koperkowa z makaronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

II danie: paluszki rybne z fileta mintaja, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Wafle ryżowe z dżemem truskawkowym, herbata z miodem i cytryną









TYDZIEŃ od 08.04 – 12.04.2024 r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, herbata owocowa z miodem,

 

II śniadanie: marchewka

 

Zupa: kalafiorowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: naleśniki z dżemem owocowym 100% i serem białym twarogowym chudym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Bułka weka z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem

WTOREK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, pasztet z królika, ogórek zielony, papryka czerwona, kakao decomoreno z miodem

 

 

II śniadanie: kiwi

 

 

Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: nuggetsy z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki, groszek z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

Galaretka owocowa, jabłko

ŚRODA

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, papryka czerwona, kawa zbożowa inka z miodem

 

II śniadanie: banan

 

Zupa: grysikowa z bukietem warzyw na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

 

II danie: kopytka, sałata z pomidorem, szczypiorkiem i pestkami dyni, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

Sałatka owocowa (banan, jabłko, kiwi, pomarańcza, winogron, ananas, borówka),

CZWARTEK

 

I śniadanie: chałka z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, papryka do pochrupania

 

 

II śniadanie: marchewka

 

Zupa: szczawiowa z jajkiem i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

II danie: pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, buraczki czerwone, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Budyń śmietankowy, banan, borówki

PIĄTEK

 

I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, krakowska, sałata, pomidor, szczypiorek, szklanka mleka

 

II śniadanie: papryka

 

Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.

 

II danie: racuchy z jabłkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka

 

Bułka weka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa z miodem