Jadłospis
TYDZIEŃ od 15.04 – 19.04.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, porem, papryką czerwoną, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie: morele suszone |
Zupa: brokułowa z ziemniakami na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: ryż z koktajlem jagodowym na jogurcie naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Bułka weka z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, herbata owocowa z miodem |
WTOREK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, szklanka mleka, papryka czerwona do pochrupania
II śniadanie: marchewka |
Zupa: pomidorowa z makaronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: pierś z indyka duszona z warzywami, ziemniaki, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Kisiel malinowy, rodzynki
|
ŚRODA |
I śniadanie: chałka z masłem i dżemem owocowym, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi
II śniadanie: kiwi
|
Zupa: grochowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: pierogi ze śmietaną, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek jabłka. |
Chleb graham i żytni z masłem, pasztet z królika z papryką czerwoną i pomidorem, herbata z miodem i cytryną |
CZWARTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser żółty, pomidor, sałata, kakao decomoreno z miodem
II śniadanie: banan |
Zupa: ogórkowa z ryżem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty białej z marchewka i porem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Shake truskawkowo- bananowy na jogurcie naturalnym |
PIĄTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, serek biały twarogowy chudy z ogórkiem zielonym, kawa zbożowa inka z miodem
II śniadanie: jabłko |
Zupa: neapolitańska z makaronem wstążki na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.
II danie: kotlet rybny z marchewką, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Ciasto marchewkowe, herbata z miodem i cytryną |
TYDZIEŃ od 22.04 – 26.04.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie: bułka weka z masłem, pasztet z królika, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie: papryka |
Zupa: jarzynowa ze świeżą pietruszką i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: makaron z jabłkiem prażonym, cynamonem i jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Chleb graham i żytni z masłem, szynka, sałata, pomidor, herbata owocowa z miodem
|
WTOREK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa inka z miodem, mini marchewka do pochrupania
II śniadanie: jabłko
|
Zupa: szpinakowa z ryżem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kotlet mielony, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Budyń czekoladowy z bananem i borówkami |
ŚRODA |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, serek twarogowy chudy ze szczypiorkiem, kakao decomoreno z miodem
II śniadanie: marchewka mini |
Zupa: kalafiorowa z makaronem na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kluski śląskie z gulaszem z łopatki, buraczki czerwone, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Galaretka owocowa z truskawką, wafel ryżowy
|
CZWARTEK |
I śniadanie: chałka z masłem i dżemem owocowym 100%, zupa mleczna z makaronem gwiazdki, papryka czerwona do pochrupania
II śniadanie: kiwi |
Zupa: barszcz biały z jajkiem i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką czerwoną, kukurydzą, szczypiorkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Chleb graham i żytni z masłem, pasta jajeczna z pomidorem i szczypiorkiem, herbata owocowa z miodem |
PIĄTEK |
I śniadanie: bułka weka z masłem, polędwica sopocka, jajko gotowane, ogórek zielony, sałata, szklanka mleka
II śniadanie: banan |
Zupa: z zielonym groszkiem i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.
II danie: placuszki amerykańskie z sosem truskawkowym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Chleb graham i żytni z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem |
TYDZIEŃ od 02.04 – 05.04.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
|
PRZEDSZKOLE ZAMKNIĘTE |
|
WTOREK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, parówki z szynki, ketchup, marchewka do pochrupania, herbata z miodem i cytryną
II śniadanie: banan |
Zupa: rosół z makaronem nitki na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: placki ziemniaczane z marchewką i jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Chałka z masłem i dżemem owocowym 100%, herbata z miodem i cytryną, papryka czerwona
|
ŚRODA |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, szynka wiejska, pomidor, sałata, herbata owocowa z miodem
II śniadanie: kiwi |
Zupa: brukselkowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kluski z serem białym twarogowym chudym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Bułka weka z masłem, ser żółty, ogórek zielony, papryka żółta, herbata z miodem i cytryną |
CZWARTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser biały twarogowy chudy, pomidor, rzodkiewka, kakao decomoreno z miodem
II śniadanie: papryka żółta |
Zupa: pomidorowa z makronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, pomidorem, kukurydzą, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Galaretka owocowa, borówka, biszkopty
|
PIĄTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi
II śniadanie: jabłko |
Zupa: koperkowa z makaronem na porcji rosołowej i wywarze z warzyw, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.
II danie: paluszki rybne z fileta mintaja, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Wafle ryżowe z dżemem truskawkowym, herbata z miodem i cytryną |
TYDZIEŃ od 08.04 – 12.04.2024 r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, polędwica sopocka, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, herbata owocowa z miodem,
II śniadanie: marchewka |
Zupa: kalafiorowa z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: naleśniki z dżemem owocowym 100% i serem białym twarogowym chudym, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Bułka weka z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, herbata owocowa z miodem |
WTOREK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, pasztet z królika, ogórek zielony, papryka czerwona, kakao decomoreno z miodem
II śniadanie: kiwi
|
Zupa: barszcz czerwony z ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: nuggetsy z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych, ziemniaki, groszek z marchewką, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
|
Galaretka owocowa, jabłko |
ŚRODA |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, papryka czerwona, kawa zbożowa inka z miodem
II śniadanie: banan |
Zupa: grysikowa z bukietem warzyw na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: kopytka, sałata z pomidorem, szczypiorkiem i pestkami dyni, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka. |
Sałatka owocowa (banan, jabłko, kiwi, pomarańcza, winogron, ananas, borówka), |
CZWARTEK |
I śniadanie: chałka z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, papryka do pochrupania
II śniadanie: marchewka |
Zupa: szczawiowa z jajkiem i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka
II danie: pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, buraczki czerwone, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Budyń śmietankowy, banan, borówki |
PIĄTEK |
I śniadanie: chleb graham i żytni z masłem, krakowska, sałata, pomidor, szczypiorek, szklanka mleka
II śniadanie: papryka |
Zupa: krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami na porcji rosołowej, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka.
II danie: racuchy z jabłkiem, kompot z truskawek, wiśni, porzeczek, jabłka |
Bułka weka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa z miodem
|